fbpx

Sebelum Memohon Internet Apa Yang Anda Perlu Tahu

Sebilangan besar perniagaan menggunakan internet untuk semua perkara, dari komunikasi pelanggan hingga pemprosesan kad kredit. Tanpa internet, beberapa perniagaan tidak dapat beroperasi. Sebagai tambahan kepada keperluan perniagaan, semakin banyak pengguna rumah menggunakan internet sebagai sumber hiburan utama mereka. Ini disebabkan oleh pertumbuhan perkhidmatan streaming video dan media sosial. Berikut adalah beberapa tips sebelum apply internet untuk yang perlu anda ketahui.

Fastest Speed with TIME

the best broadband

Kelajuan: Sebagai perniagaan, anda mesti memastikan bahawa anda mempunyai kelajuan yang cukup untuk tidak mengganggu penggunaan harian, walaupun permintaan berada pada tahap tertinggi. Kelajuan adalah faktor terpenting yang perlu diketahui sebelum membuat permohonan ke internet. Setiap orang juga mahu internet yang mereka gunakan lebih cepat dan tidak ketinggalan. Mereka hanya mahukan internet terpantas yang mereka dapat di kawasan mereka. Sebelum mengaplikasikan, sahkan berapa banyak orang yang akan menggunakan internet, jika banyak orang yang menggunakan mungkin dapat mengambil Mbps berkelajuan tinggi, seperti 500mbps, 800mbps, atau 1gbps.

 

wifi plan malaysia

broad band malaysia

Kos: Agar ISP masuk akal untuk anda, ia perlu mempunyai keseimbangan antara kelajuan dan harga. Sebilangan besar orang juga akan meninjau terlebih dahulu mana satu harga perkhidmatan internet yang lebih berbaloi dan juga mereka dapat, jika kecepatan internet jarang berlaku dan harganya tinggi, tentu saja pelanggan tidak mahu, jika mereka tidak mampu. Sebelum melayari internet, cuba kaji dan cari internet yang lebih bernilai.

Untitled presentation 8

Jenis Sambungan: Mempunyai pengaruh besar pada seberapa pantas internet “terasa”. Internet satelit terkenal kerana kelihatan “lambat”. Isyarat dihantar dari satelit anda dan bergerak sejauh 22,000 batu ke angkasa lepas. Dari sana, satelit di orbit menghubungi pusat rangkaian untuk mencari laman web yang diminta. Maklumat tersebut kemudian dihantar kembali ke satelit dalam orbit dan kemudian dikembalikan kepada anda. Walaupun pada kelajuan cahaya, proses ini memakan masa hampir 500 milisaat ditambah masa pemprosesan tambahan untuk permintaan.

 

Fibre broadband Plan

Fibre broadband Plan

Kebolehpercayaan: Kebolehpercayaan mungkin merupakan faktor yang terbesar. Mempunyai internet yang tidak stabil dan ketinggalan adalah tertekan. Sekiranya anda berada dalam industri yang tidak boleh mengambil risiko gangguan perkhidmatan internet, sebaiknya anda mempertimbangkan perkhidmatan internet yang menawarkan Perjanjian Tahap Perkhidmatan. Perkhidmatan Pelanggan berjalan seiring dengan kebolehpercayaan. Tidak kira berapa baik hubungannya, suatu hari sesuatu akan menjadi salah. Perkhidmatan pelanggan yang baik adalah ukuran seberapa cepat mereka dapat membantu anda kembali beroperasi.

 

fibre optic broadband malaysia

fibre optic broadband malaysia

Ketersediaan: Malangnya, ini adalah faktor penentu terbesar di kawasan luar bandar. Sambungan kabel atau gentian berkelajuan tinggi tidak memberi kebaikan kepada perniagaan anda sekiranya penyedia tidak melayan kawasan anda. Sebilangan besar perniagaan dan pemilik kediaman hanya mempunyai beberapa pilihan, biasanya salah satunya adalah pilihan internet satelit dan sama ada beberapa jenis jalur lebar atau rangkaian 4G-LTE (yang dapat mengejutkan dengan peralatan dan rancangan yang tepat).

Internet rumah tak cukup diguna? Nak online meeting, tengok movie, main online game internet pun lambat? Jangan risau, Time Internet boleh bantu anda. Nak tahu lagi details? Hubungi atau Whatsapp kami sekarang! 012-3682222

Sebelum Memohon Internet Apa Yang Anda Perlu Tahu

Written by angyiqi

15 Apr, 2021

Recent Comments

Archives

Categories

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *